Butiksrutor

Vi har tillverkat och installerat butiksrutor som används i flertalet butiker inom Skåne. 

Vi byter glasrutor i din butik

Vi hjälper dig att byta alla slags butiksrutor oavsett storlek och utförande. Har glaset till ditt butiksfönster gått sönder ser vi till att hjälpa dig att tillverka och installera en ny fönsterruta. Vi erbjuder måttbeställda glasskivor och hjälper även till med glaspartier i dörrar.

När det gäller glas till skyltfönster är det viktigt att välja en sort som är säker och tålig. Vanligtvis används härdat glas eller laminatglas, eftersom dessa är extra tåliga och motstår stötar och slag.

Härdat glas är även mer resistenta mot höga temperaturer än vanligt floatglas. Härdat glas är ungefär 5 ggr så starkt som ohärdat glas i samma tjocklek. Om det härdade glaset går sönder bildas småsplitter istället för större glasskärvor för att minska risken för skärskador. 

Laminerat säkerhetsglas är ett bra val för skyltfönster eftersom det består av två eller flera lager glas som hålls ihop med en klar plastfilm, vilket gör att glaset är extra starkt och minskar risken för att det splittras om det skulle gå sönder. Lamineringen har ingen påverkan på glasets optiska egenskaper.

Vi är ett glasmästeri i Malmö och hjälper flera butiker i Lund, Trelleborg, Helsingborg med omnejd med deras butiksrutor. Kontakta oss för mer information!

Glasmästeri - måttbeställda butiksrutor